Mallorca betyder den større ø. Det kan også tydeligt ses på den måde som infrastrukturen er. Med et veludbygget vejnet, rummer Mallorca op til 42 havne som har plads til over 10.000 fartøjer

Derudover er Mallorca også en eftertragtet ferieø, hvor mange turister gerne vil hen. Det betyder at de måtte ud og bygge en stor lufthavn – og det fik de gjort. Lufthavnen der er på Mallorca tager nemlig ikke mindre end 23 millioner mennesker ind om året.

Mallorca har gennem tiderne været en ø med skiftende magthavere. Fra romere, til vandaler, til østromere til det er de nu, nemlig under Spanien. De har dog deres eget selvstyre, som rummer omkring 850.000 indbyggere, hvoraf bor over halvdelen i byens hovedstad Palma.

På grund af dens beliggenhed blev Mallorca heller ikke ramt hårdt af den spanske borgerkrig. Efter kort tid kom landet under Falanges magt herredømme og derfra gik gnidningsfrit i forhold til inde på land, hvor mange byer blev jævnet med jorden, marker ødelagt og hvad der ellers skete under borgerkrigen.

I dag er øen stadig plaget af folk som vil have mere end blot selvstyre. Der er dog ikke sket det store om dette på det sidste, og bør ikke være en bekymring hvis man vælger at rejse derned.

Øen lever i dag af den høje turisme der er i området. Alt turisme startede nemlig tidligt i 1900, hvor mange af de rige så muligheden med Mallorca, som havde tilpassede temperature.

Livet på Mallorca som turist er en luksus ikke alle oplever

Når du besøger Mallorca bliver du, i det sekund du træder ud af lufthavnen, mødt af en dejlig temperatur som ikke er alt for høj i forhold til Danmark. Mange tager nemlig ned til en ferieø, hvor de ikke kan holde ud af være på grund af den store varme.

Mallorca er ligeledes udstyret med store og luksuriøse hoteller. Ja, faktisk er sektoren så veludviklet at over halvdelen af landets arbejdere arbejder med tjenesteydelser.

Mallorca har ligeledes meget natur, hvor mange af dens naturområdet er beskyttet mod jagt. Ja, faktisk vil de bevare deres natur så meget, at de har ansat en del rangers som skal beskytte naturen mod de mange turister der hvert år tager til Mallorca.

Ja, det kan sagtens anbefales at tage en tur til Mallorca. Sørg dog for at hav nok tid dernede, da du ellers vil komme til at fortryde det når du kommer hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *