Hvor er det smartest at tage et lån?

Lån penge, men gør det med omtanke. Når du skal tage et lån, så er det værd at overveje de forskellige muligheder. Markedet er proppet med lånetyper og det er derfor svært at vælge hvilket der er det rette. Hvilket lån der er det rette for lige netop dig, det kan du kun vurdere selv. Dog giver vi dig lidt information her, der kan hjælpe dig på vej i din søgen efter det rigtige lån.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er en lånetype, der gives af pengeinstitutter, butikskæder og finansieringsselskaber. Det er et af de mest normale former for lån, som der ses derhjemme. Lånet adskiller sig fra andre lånetyper ved at du selv kan vælge, hvad du bruger pengene til. Hvis du tager dig et forbrugslån, så kan du helt selv vælge hvad du vil bruge pengene til. Det er også derfor, at et forbrugslån er så populært.

Typisk er et forbrugslån på mellem 5.000 kr. Og 300.000 kr., dog kan du finde dem endnu mindre. Mindre lån er kaldet kviklån. Den bedste rente for forbrugslån får du i banken. Det er lokkende at låne penge på nettet eller via mobilen, da det kan gøres på stort set ingen tid og du kan få pengene i hånden på fem minutter. Dog har det sine konsekvenser. Du kommer til at betale mere for lånet, end du ville gøre i banken.

Folk har desuden tendens til ikke at få overvejet deres økonomiske situation ordentligt, når de tager mobillån eller hurtige lån på nettet. Det går så hurtigt, at man ikke rigtigt når at tænke over det. Det er endnu en god grund til at gå ned i banken. Så får man snakket med et rigtigt menneske om det og generelt overvejet situationen bedre. Medmindre du står i en situation, hvor du har brug for penge i hånden med det samme, så er det anbefalet at tage ned i banken.

Lån penge eller spar op i god tid.

Lån penge, men sørg for, at du kan betale dem tilbage til tiden. Inden du tager dig et lån, så undersøg din økonomiske situation og find ud af, om du kan betale pengene tilbage til tiden. Hvis du tager et forbrugslån den her måned, så vil du bare have færre penge næste måned.

Derfor bør du overveje, om det bedre kan betale sig at spare op i god tid, end at låne penge. Uanset hvordan man vender og drejer den, så koster det penge at tage et lån. Du kommer til at betale i form af renter eller lignende og derfor vil det på sin vis være smartere, at spare op i stedet for at lån penge.

På den måde undgår du renter og behøver ikke bekymre dig om at betale penge tilbage. Der er ingen risiko ved at spare penge op og så er det billigere. Du bør måske overveje, om du skal væbne dig med tålmodighed i og lægge lidt til siden hver måned i stedet for at tage et forbrugslån.

Det kan dog stadig være smart med et lån. Hvis du har været ude for et uheld eller har brug for at låne penge til praktiske ting. Det kan være, at din bil er gået i stykker og du skal bruge den til at komme på arbejde. Det kan være at du er låst ude af din bolig og skal bruge en låsesmed. Der kan være mange gode grunde til at tage et lån og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Så længe du betaler pengene tilbage til tiden, så har et lån sådan set ingen konsekvenser, udover et eventuelt lånegebyr og de renter du skal betale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *