Går turen til et spansktalende land, er det en god idé at sætte sig ind i kulturen og sproget for at kunne begå sig ordentligt blandt lokalbefolkningen. Mange danske turister tager bare afsted mod sydens sol og varme, og regner med, at der tales engelsk alle steder. Men det er langt fra virkeligheden. I Spanien er der ikke mange voksne, der taler engelsk. Det er dog blevet indført i skolerne nu. Derfor kan man med fordel indstille sig på, at der vil være en sprogbarriere mellem de lokale og turisterne. Det kan man som turist imødekomme ved at lære nogle gloser af sproget og spanske tal. Så kan man komme langt i mange situationer. Man kan endda prutte om priserne, hvis man kender nogle tal på spansk. Man kan også høre om den pris, der forlanges for en ting, er helt hen i vejret eller en nogenlunde rimelig.

Spansk er et verdenssprog

I betragtning af at spansk tales af op imod 500 millioner mennesker verden over, er dét det 4. største sprog i verden. Det er vigtigt at kunne forstå lidt af sproget, hvis man vil rejse i et spansktalende land. Det er både hvis man vil rejse til Spanien, men også andre steder, da spansk tales i også store dele af Syd- og Mellemamerika som følge af koloniseringen. Faktisk tales det i både Spanien, Argentina, Bolivia, Chile, Colombia, Costa Rica, Cuba, Dominikanske Republik, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Uruguay og i Venezuela.

Gode tips til din rejse

Undersøg gerne nogle ting om landet og dets kultur inden du tager afsted. Er der nogen særlige normer eller måder man hilser på? Og øv dig fx i de vigtigste ord som bl.a. ”tak”, ”nej”, ”ja”, ”hej”, ”toilet”, ”pris” på spansk samt nogle spanske tal. Det giver en fælles referenceramme, når man taler med beboere i landet. For med sproget følger meget af kulturen og en følelses af sammenhørighed. Taler man lidt spansk, og kan man nogle tal på spansk, bliver man taget imod på en helt anden måde, end hvis man møder folk med en sur mine, fordi de ikke taler engelsk. Man er trods alt på besøg i deres land. Og har man brug for hjælp udsender det langt bedre signaler at have sat sig ind i kulturen, og folk bliver straks meget venligere og mere imødekommende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *