Gran Canaria ligger ved de Kanariske øer. Her er de en af de større øer, med et befolkningstal på lidt over 800.000.

Øens hovedstad hedder Las Palmas de Gran Canaria, og er, som nævnt, en del af de kanariske øer som blandt andet også tæller Tenerife, La Palma, El Hierro, Lanzarote og andre.

Øen er en del af Spanien, men er geografisk set en del af Afrika.

Øen er en af de varmeste dele i landet – både på land og i vand. Gran Canaria har nemlig en vandtemperatur på 19 til 23 grader.

Gran Canaria er et af landets største turistattraktioner

De gode temperaturer året rundt, gør at Gran Canaria er et attraktivt sted at tage til hele året, både om vinteren, sommeren og efteråret.

Det har gjort at ikke bare danskere, men folk rundt hele landet tager til Gran Canaria, som er blevet overfyldt af luksus hoteller, pensioner og hvad der ellers findes.

Den store strøm af turister som konstant kommer til Gran Canaria har også gjort deres lufthavn til at være en af Spaniens travleste og mest effektive lufthavne, som årligt kommer til at servicere 3 millioner turister.

Lufthavnen på Gran Canaria nåede i 2009 en rekord der knap og nap var på 10 millioner på et år.

Derudover kommer der også turister fra både og hvad der ellers er af transportmuligheder til øen.

Der hvor hotellerne normalt husere til er ved de gode badestrande som ligger sydligst på øen. Vil man gerne op og se hvordan lokalbefolkningen er, skal man tage op på den nordlige del af landet.

Alle på øen har dog været i kontakt med mange turister før, så helt normale og lokal følelse på Gran Canaria vil du højst sandsynligt ikke komme til at føle.

Mange turistmuligheder

Hvis du vælger at tage til Gran Canaria har du mange muligheder som turist. Som vi allerede har nævnt, kan du tage på en hel uges badeferie hvor du næsten ikke behøver at stige op af poolen for at få noget mad.

Er man dog ikke den store vandmand, kan man også tage ind til hovedstaden som husere mange store og flotte museer som både fortæller om øens historie, landets historie og andre begivenheder.

Til sidst har Gran Canaria også et af de flotteste landskaber, som er et must at kigge hvis man kommer forbi området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *